Gotcha!

Langzaam wandel je door het Shopping Center. Het is er gezellig druk en overal om je heen lopen mensen winkels binnen en buiten. Maar daar heb jij geen aandacht voor. Jij scant heel grondig alle mensen, bekijkt de gezichten, bent op zoek naar vermommingen. Waar zijn ze toch…? En dan gebeurt het plots. De Lasergun in je hand trilt, de lichtjes beginnen te flikkeren. You’re dead. Gotcha!

Wat is Gotcha! nu precies?

Gotcha! is een spannend moordspel, waarbij er maar een iemand kan overblijven. Elke speler krijgt vooraf een naam van een van de andere spelers en een Lasergun. Het doel is om die speler te vermoorden voordat je zelf vermoord wordt. Alleen een probleem… Wie moet jou vermoorden?

Voorbereiding

Verzamel alle spelers en maak een willekeurige lijst van al hun namen. Geef elke speler een naam van een andere speler. Dit is de persoon die ze moeten vermoorden. Let wel op, ze mogen dit tegen niemand zeggen. Net zoals een echte moordenaar, mag je niet gezien worden!

Het spel

Als iemand erin slaagt om zijn slachtoffer te vermoorden, vertelt het slachtoffer hem op zijn beurt wie hij moest vermoorden. Samen gaan ze nu op zoek naar die persoon en proberen ze ook hem te doden. Ze mogen hiervoor samenwerken. Het spel eindigt als er nog maar een speler in leven is. Je zal zien, hoe langer het duurt, hoe spannender het wordt!

Vermom jezelf

Maak het nog cooler door op voorhand al de slachtoffers en laserguns te verdelen. Bezoek alle spelers thuis en geef ze een lasergun en een naam. Vertel waar jullie afspreken (best op een drukke plaats) en om hoe laat. Zeg hen ook dat ze zichzelf moeten vermommen!

Op het afgesproken moment is iedereen daar, maar jullie verzamelen niet. Nu weet je al helemaal niet meer wie jou kan proberen vermoorden. Dat oma’tje in haar rolstoel? Die jonge vrouw op haar brommer?

Wie overleeft het langste?

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: